Inval bij Amstelvener vanwege livestreams kindermisbruik

De politie heeft donderdag jongstleden een inval en doorzoeking gedaan bij een 43-jarige man uit Amstelveen, die verdacht wordt van het afnemen van livestreams met seksueel misbruik van kinderen op de Filipijnen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De politie heeft beslag gelegd op de computer en digitale gegevensdragers van de verdachte. Ook is zijn werkadres in Amsterdam doorzocht.

Onder leiding van het Landelijk Parket zijn er dit jaar meerdere onderzoeken gedaan naar livestreaming van seks met minderjarigen. De Nederlander onderhield contact via de chat met minderjarige kinderen, die verbleven in het huis van een cyberseks organisatie die voor klanten over de hele wereld kinderen misbruikten voor de webcam.

Bij kindermisbruik livestreams heeft de klant meestal de mogelijkheid om precies aan te geven wat hij wil zien. Er zijn ook gevallen bekend waarbij een klant tijdens het misbruik instructies geeft over wat er precies moet gebeuren.

De man uit Amstelveen wordt verdacht van bezit en verspreiding van kinderporno, ontucht met minderjarigen en aanwezigheid bij seksshows met kinderen. De verdachte zit vooralsnog niet vast. De politie gaat de komende tijd het in beslag genomen materiaal grondig onderzoeken.