Inval in drugspand R’dam-Zuid in onderzoek drugshandel

In Rotterdam hebben rechercheurs inzake een langer lopend onderzoek naar drugshandel, vorige week een inval gedaan in een drugspand aan de Beijerlandselaan op Zuid. In de woning zijn versnijdingsmiddelen en harddrugs gevonden. Drie verdachten zijn aangehouden.

Het onderzoek van de recherche is een vervolg op eerdere onderzoeken naar leden van een familie die een aantal maanden geleden werden aangehouden. Destijds werden vier leden van hetzelfde gezin, in de leeftijd van 55, 34, 28 en 22 jaar oud, aangehouden. Bij doorzoekingen werden verschillende soorten harddrugs en versnijdingsmiddelen aangetroffen. Ook is er ongeveer 100.000 euro aan contanten gevonden en in beslag genomen.

Voordat de politie de flat binnenviel hielden ze twee buitenlandse klanten aan die in het pand drugs hadden gekocht. Het ging om een 36-jarige Belg en een 45-jarige man uit Portugal.

Na de aanhouding van de klanten op woensdag heeft de politie een dag later een inval gedaan in het pand aan de Beijerlandselaan. Kort voor de inval werden drie verdachten aangehouden in Rotterdam-Noord. Het gaat Rotterdammers in de leeftijd van 42, 44 en 52 jaar oud.

De betreffende flat aan de Beijerlandselaan bleek dienst te doen als drugspand. In het pand troffen agenten versnijdingsmiddelen en harddrugs aan. Daarnaast werd er ook een weegschaal en mixer gevonden en in beslag genomen.

In de woning van de drie verdachten werden nog meer versnijdingsmiddelen, harddrugs en ook een drugspers aangetroffen. Verder zijn er ongeveer 25 mobiele telefoons, een hoeveelheid sim kaarten, laptops, navigatie apparatuur, sieraden en om en nabij de 8.000 euro aan contanten gevonden en in beslag genomen.