© Guardia Civil

Inval en aanhoudingen in MEGA wietkwekerij met 12.000 wietplanten in Spanje

De Spaanse politie heeft in de provincie Valencia een enorme wietkwekerij opgerold met meer dan 12.000 wietplanten. Vijf verdachten zijn aangehouden en zitten vast.

Volgens de autoriteiten gaat het om de grootste wietkwekerij die ooit is ontdekt in die regio. Eind november startte de Guardia Civil een onderzoek naar mogelijke hennepteelt in de gemeente Chiva. Dat onderzoek leidde naar de ontmanteling van een enorme wietkwekerij en aanhoudingen.

In een loods troffen agenten maar liefst 12.000 wietplanten aan in een zeer professionele wietkwekerij verdeeld over meerdere ruimtes. Vijf aanwezige mannen zijn aangehouden. Het gaat om Chinezen in de leeftijd van 28 tot 53 jaar. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal van stroom en water en grootschalige hennepteelt.

De 12.000 wietplanten zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en hadden een totaalgewicht van ongeveer 1200 kilogram. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.