Inval en arrestaties in illegale gokpand Den Haag na anonieme tip

De politie heeft na een anonieme tip een inval gedaan in een pand aan de Weimarstraat in Den Haag inzake illegale gokpraktijken. Er zijn aanhoudingen verricht en er is geld in beslag genomen.

Naast de informatie over de illegale gokpraktijken in het leegstaande bedrijfspand kregen de agenten ook de tip dat er die avond meerdere mensen aanwezig waren. Agenten vielen rond 00.30 uur het pand binnen voor onderzoek. Achterin troffen zij een ruimte aan met daarin een professionele pokertafel. Op de tafel lagen pokerfiches en waren mensen ogenschijnlijk aan het pokeren. In deze kamer en in een aangrenzende kamer waren negen personen aanwezig.

De aanwezige personen zijn aangehouden voor illegaal gokken overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om acht mannen en een vrouw in de leeftijd van 35 tot 58 jaar oud. Na fouillering kwam er een bedrag van ruim 4000 euro tevoorschijn die de politie in beslag heeft genomen. De pokertafel en andere gokattributen zijn meegenomen door de politie.

In overleg met het Openbaar Ministerie zijn zeven verdachten aan het eind van de dag heengezonden. Allen blijven verdachten in deze zaak. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Een 41-jarige Hagenaar zit nog vast in afwachting van een besluit van de officier van justitie.