Inval en doorzoekingen bij verdachte hacker uit Den Bosch voor oplichting en computervredebreuk

De politie heeft een man uit Den Bosch aangehouden die vermoedelijk accounts van tientallen klanten van een postorderbedrijf wist te hacken.

Het onderzoek werd gestart nadat in het najaar van 2017 meerdere gedupeerden zich hadden gemeld bij de politie. De slachtoffers kregen rekeningen van een bedrijf voor goederen die zij nooit hadden besteld. Het ging daarbij onder meer om mobiele telefoons, televisies en andere dure elektronica. De politie heeft ruim 40 slachtoffer in beeld die gemiddeld voor om en nabij de 1000 euro zijn benadeeld. De verwachting is dat het aantal gedupeerden en aangiftes verder zal oplopen.

Uit het onderzoek bleek dat een hacker zich toegang had verschaft tot accounts van de slachtoffers bij het postorderbedrijf. De man liet de goederen vervolgens afleveren bij bezorgpunten door het hele land waar een handlanger de pakketjes ophaalde. De goederen werden daarna zo snel mogelijk weer doorverkocht aan tweedehands winkels.

De politie wist de identiteit van de vermoedelijke hacker te achterhalen en hebben de man aangehouden. De verdachte is 25 jaar oud en afkomstig uit den Bosch. Hij wordt verdacht van oplichting en computervredebreuk en bij doorzoekingen zijn computers en tientallen simkaartjes in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.