Vanochtend zijn in Nieuwkuijk vier mannen aangehouden die aan het werk waren in een drugslaboratorium. Het drugslab was gevestigd op de bovenetage van een bedrijfspand. De politie onderzoekt de zaak.

De politie stelde een onderzoek in naar een bedrijfspand aan de Vimmerik. Bij een inval vanochtend werden vier mannen, waarvan drie afkomstig uit Tilburg en de vierde afkomstig uit Zaltbommel. De drie mannen uit Tilburg zijn respectievelijk 36, 46 en 50 jaar oud. De aangehouden man uit Zaltbommel is 43 jaar oud en tevens eigenaar van het bedrijf.

Alle vier waren werkzaam in een zogenaamde omzettingslab waar van de grondstof apaan, BMK wordt gemaakt. BMK is weer nodig om amfetamine mee te maken. Apaan en BMK staan op de lijst van verboden middelen. In het laboratorium werd in totaal 500 kg apaan waarmee zo’n 420 liter BMK gemaakt kan worden. Daarmee kan weer 600 kg amfetamine geproduceerd worden.

Later op de dag werd nog een vijfde aanhouding verricht. Het gaat om een 39-jarige mede-eigenaar van het bedrijf. Hij is afkomstig uit Poederooijen. De afgelopen tijd zijn in Brabant veel dumpingen van drugsafval geweest. De politie gaat nu onderzoeken of die met dit laboratorium in verband kunnen worden gebracht.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl