Crack cocaïne. © By An employee of the DEA (Taken from a US government Web site.) [Public domain], via Wikimedia Commons

Inval in drugspand precies op moment dat crack (cocaïne) wordt gekookt

De Rotterdamse politie heeft een inval gedaan in een drugspand en een aantal verdachten aangehouden. De agenten waren op tijd want er werd nèt crack (cocaïne) gekookt op het fornuis.

Agenten stelden dinsdag 6 februari een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van diefstal met geweld. Dit leidde naar een pand aan de Entrepotstraat. Agenten hielden de woning in de gaten en uiteindelijk is er een doorzoeking verricht.

In het pand waren drie mannen aanwezig die direct zijn aangehouden door de politie. Op het fornuis werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een pollepel. Op die manier wordt meestal met een beetje ammoniak van poeder cocaïne namelijk crack gemaakt.

Bij doorzoeking werd in totaal 39,1 gram gevonden. Verder lag er 1880euro cash en een beetje hasj. De spullen en drugs zijn in beslag genomen. Twee van de drie aangehouden verdachten zitten nog vast. Eén man mocht naar huis vanwege persoonlijke omstandigheden.