Inval in growshop in Deventer i.v.m. handel in wiet

Dinsdag 19 maart heeft de politie acht panden doorzocht in Deventer en één in Voorst. Dit gebeurde naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in wiet. In de Zweedsestraat in Deventer werd een growshop doorzocht. In totaal werden er acht aanhoudingen verricht.

De invallen op dinsdag 19 maart volgden na een gedegen onderzoek naar de handel in wiet. Bij doorzoekingen werden in totaal vier wietplantages aangetroffen en ontmanteld. Twee hennepkwekerijen bevonden zich op de Grootburgerstraat en één op de Twijgstraat in Deventer. Een andere hennepkwekerij werd aangetroffen op de Enkweg in Voorst. Tevens werd geconstateerd dat in bijna alle gevallen er sprake was van diefstal van stroom.

In totaal werden ruim 700 wiet planten, 83 zogenaamde moederplanten en ruim 2.700 stekjes aangetroffen. Alle planten en benodigdheden voor het kweken van wiet zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Verder zijn ook nog drie auto’s, diverse schilderijen, grote hoeveelheden contant geld en luxe goederen in beslag genomen.

Bron: Politie