Inval in kamp Eindhoven i.v.m. georganiseerde handel in wiet

In verband met een onderzoek naar de georganiseerde handel in wiet/hennep zijn bij een inval in een woonwagenkamp in Eindhoven negentien mensen aangehouden. Daaronder waren zeven kampbewoners en twaalf mensen van buiten het kamp die bezig waren met het verwerken van de planten.

Aan de actie hebben de Belastingdienst, medewerkers van de gemeente en de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samengewerkt met de politie. Zelfs het leger was aanwezig. Zij zochten met speciale apparatuur naar eventuele verborgen ruimtes.

Alle woonwagens, dertien stuks, zijn doorzocht. Daarbij zijn enkele honderdduizenden euro’s aan contant geld, een vuurwapen, 7 auto’s, een quad, een camper, een paardentrailer en een aantal televisie’s in beslag genomen (geplukt).

Op het kamp zelf werd overigens geen wiet gekweekt maar slechts verwerkt. Daarbij moet je denken aan knippen en drogen. Tijdens de actie waren de arrestanten bezig met het verwerken van ruim 156 kilo wiet. Die is nu in beslag genomen.