Vrijdag 26 juli heeft de politie in Den Haag naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen een inval gedaan in een koffiehuis. Daarbij zijn acht personen aangehouden.

Na diverse indicaties dat er vanuit een koffiehuis aan het Weteringplein mogelijk verdovende middelen verhandeld zouden worden, startte politiebureau Hoefkade een onderzoek. Daaruit bleek dat het koffiehuis veel bezocht werd door klanten die slechts een minuut in het pand bleven waarna ze deze weer verlieten. En dat is een grote indicatie dat er verdovende middelen verhandeld worden.

Vrijdagavond werd in overleg met de officier van justitie een zogenaamde schepactie gehouden waarbij bezoekers werden aangehouden nadat zij het pand verlieten. Tijdens fouillering werd bij vier bezoekers een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen. Allen verklaarden de hasj in het koffiehuis te hebben gekocht.

Op basis van hun verklaringen besloot de officier van justitie direct na de schepactie een inval te doen in het koffiehuis. In het koffiehuis werden direct de 60-jarige eigenaar en een 39-jarige medewerker aangehouden. De medewerker probeerde nog 12 gram hasj te dumpen wat door agenten voorkomen werd.

Bij de inval werd ook een drugshond ingezet en dat bleek niet voor niks. In het pand werden op verschillende plekken verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. In de garage werd nog een hoeveelheid verdovende middelen gevonden alsmede een gevulde magazijn van een pistool. In totaal werd ruim 3 kilo hasj en 950 euro aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar en medewerker zitten nog vast en zullen maandag worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie