Inval in leegstaande woning Den Haag in verband met illegale gokpraktijken

Politieagenten in Den Haag hebben tijdens een controle van een woning in de Schilderswijk geld in beslag genomen in verband met illegale gokpraktijken.

De politie stelde een onderzoek in in de nacht van dinsdag op woensdag in een pand aan de Ter Heijdestraat waar volgens de gemeentelijke basisadministratie niemand ingeschreven stond.

‘Eenmaal binnen bleek het pand niet te zijn ingericht om te kunnen wonen. Wel stonden in twee aparte ruimten goktafels met daaromheen een hoeveelheid stoelen. Aan één van de twee goktafels zagen wij een groep mensen zitten die ogenschijnlijk bezig waren met een kaartspel, getuige de speelkaarten en stapels fiches op de tafel’, aldus de wijkagent, die bij de actie aanwezig was.

De aanwezige personen werden gecontroleerd en de politie heeft een geldbedrag van ruim 7000 euro in beslag genomen. Alle aanwezigen hebben na de controle het pand verlaten. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het in beslag genomen geld en of er sprake is van witwassen.

Eén bezoeker werd aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren en kreeg daarvoor op het bureau een proces-verbaal. De gemeente is van plan om het pand te sluiten voor onbepaalde tijd.