Dinsdag 6 augustus heeft de politie in Alphen aan den Rijn op een woonwagenkamp een inval gedaan in verband met het kweken van wiet. Daarbij zijn drie personen aangehouden en is er beslag gelegd op spullen door politie en/of belastingdienst.

Naar aanleiding van enkele meldingen via ‘Meld Misdaad Anoniem’ werd er een onderzoek gestart naar het mogelijk telen van wiet op het kamp aan het Goudse Rijpad. Dinsdagochtend rond 10.00 uur werd overgegaan tot doorzoeking van enkele panden.

Op het kamp werd in één schuur een in werking zijnde wietplantage aangetroffen met in totaal 102 planten. Twee andere schuren bleken recent te zijn geoogst. Naar schatting stonden daar respectievelijk 195 en 54 planten. Een vierde schuur waarin naar alle waarschijnlijkheid ook een plantage zou komen was pas in aanbouw.

Twee personen, een 56-jarige en een 34-jarige man beiden uit Alpen aan den Rijn, zijn aangehouden op verdenking van het kweken van wiet. Een derde persoon, een 33-jarige man, werd aangehouden nadat hij koffie had gegooid naar een agent. De twee mannen die aangehouden zijn voor het kweken van wiet zitten nog vast en zijn ingesloten voor nader verhoor.

Zoals gebruikelijk bij politieactie’s gericht tegen de georganiseerde hennepteelt heeft het afpakteam beslag gelegd op onder meer geld, sieraden en een snorfiets. Tevens legde de belastingdienst beslag op een woonwagen plus inboedel, drie voertuigen en een scooter.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie