Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Inval woonwagenkamp en wietknipperij na ‘signalen over familie in drugshandel’

De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel invallen verricht en meerdere aanhoudingen verricht. Het onderzoek werd gestart na signalen dat een familie zich bezig zou houden met drugs.

Naar aanleiding van verschillende signalen stelde de politie een groot onderzoek in. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een grote actie in Helmond op woensdag. Met bijna honderd specialisten van politie, gemeente Helmond, Belastingdienst en Defensie werden op meerdere adressen doorzoekingen verricht, onder meer op een woonwagenkamp in Helmond.

Medewerkers van Defensie sloten zich aan bij de doorzoekingen en hebben gezocht naar verborgen ruimtes. De gemeente Helmond was ook betrokken en deed onderzoek naar mogelijke fraude met uitkeringen. Op verschillende locaties werd in totaal meer dan 12.000 euro aan contanten gevonden. Zes auto’s en boekhouding werden in beslag genomen.

In totaal werden op verschillende locaties in Helmond, Asten en Grashoek zes verdachten opgepakt. Het gaat om vijf mannen (64, 47, 44, 41 en 23 jaar oud) en een vrouw van 45. De oudste verdachte werd opgepakt in een wietknipperij in het Limburgse Grashoek, zijn woonplaats. De rest van de verdachten komt uit Helmond. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.