De politie heeft in een lopend onderzoek naar een drugslab over de grens in België met drie doden, invallen verricht en doorzoekingen gedaan in verband met deelname aan een criminele organisatie.

Het onderzoek werd gestart nadat op dinsdag 29 januari in het Hechtel-Eksel in België drie dode mannen werden aangetroffen in een drugslab. Het drietal had kennelijk teveel koolmonoxide binnengekregen dat hen fataal was geworden. De slachtoffers 22, 23 en 25 jaar kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard.

Een 53-jarige man uit Hechtel-Eksel werd aangehouden. Op 28 mei 2019 volgden in Nederland de arrestaties van twee Eindhovenaren van 23 en 35 jaar. Op 27 oktober jl. werd een 38-jarige man uit Valkenswaard in Rotterdam bij toeval voor een huiselijk geweld zaak aldaar aangehouden. Hij werd al sinds eind mei gezocht en is aan de Brabantse politie overgedragen. Hij zit in voorlopige hechtenis.

Na verder onderzoek werden recent nog invallen verricht bij juwelier in Antwerpen met een link naar deze zaak. Hierbij werden verschillende goederen in beslag genomen. De politie heeft vanochtend wederom invallen verricht in verband met de drugslab en mogelijke deelname aan een criminele organisatie.

Met toestemming van de officier van justitie zijn vier mannen aangehouden die verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie die zich onder meer bezig zou houden met de grootschalige productie en handel in synthetische drugs. Ook werd een 18-jarige jongeman bij de actie opgepakt die zich verzette bij de arrestatie van zijn vader.

Eerder werden in verband met dit onderzoek al twaalf verdachten gearresteerd daarvan zitten er nog acht vast. Vanmorgen werden een 62-jarige man uit Culemborg, een 59-jarige man uit Geffen en drie mannen uit Tiel (18, 37 en 38 jaar) aangehouden. Er zijn vier woningen en drie garagebedrijven doorzocht door de politie. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.