640 kilo cocaïne in big shoppers. © Politie

Invallen, aanhoudingen en 640 kilo blokken cocaïne in big shoppers bij conflict drugscriminelen Mijdrecht

De politie heeft vanwege een conflict tussen drugscriminelen invallen verricht in de Utrechtse gemeente De Ronde Venen, Amstelveen en Uithoorn.

Het onderzoek begon volgens een woordvoerder twee jaar geleden nadat er meerdere auto’s uitbrandden in en rond Mijdrecht. Het viel op dat er geen aangifte werd gedaan. Volgens het onderzoeksteam waren de gedupeerden lokale drugscriminelen die een conflict met elkaar zouden hebben gekregen. Om de personen en het netwerk in kaart te brengen van het drugsconflict startten politie en justitie een onderzoek. Eén man in Mijdrecht zou jongeren aansturen om voor hem te werken in zijn criminele organisatie en voor hem drugs te verhandelen en te transporteren.

In de periode september tot en met november 2020 werden hiervoor door de politie meerdere personen aangehouden. Tijdens de doorzoekingen in de woningen werden onder andere een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen, een doorgeladen shotgun en honderden patronen munitie. De personen uit dat onderzoek zijn inmiddels veroordeeld tot gevangenisstraffen voor onder meer overtreding van de Opiumwet.

Tijdens het onderzoek bleek dat de groep gebruik maakte van pgp-telefoons en er mogelijk een grote partij drugs in Uithoorn lag. Een arrestatieteam van de politie is op 22 oktober 2021 de woning binnengevallen voor een doorzoeking. In het pand en de voertuigen van de verdachten werd 640 kilo cocaïne aangetroffen. Deze blokken waren verpakt in big shoppers en stonden klaar voor verdere distributie. Drie personen werden op heterdaad aangehouden.

640 kilo cocaïne in big shoppers. © Politie