De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Invallen en aanhoudingen voor dodelijke ripdeal met machinegeweer in Breda

De politie heeft in het onderzoek naar een dodelijke ripdeal in Breda meerdere aanhoudingen verricht en panden doorzocht. Een automatische vuurwapen waarmee het slachtoffer om het leven is gebracht werd langs de snelweg gevonden.

Agenten vielen vanochtend op twaalf adressen binnen in verband met de dood van de 26-jarige Kaan Safranti. De verdachten zijn drie mannen en twee vrouwen. Het gaat om een 26-jarige man uit Venlo, een 27-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

Bij de meldkamer kwam zondag 8 april rond 20.20 uur melding binnen van knallen aan de Sandenburgstraat in Breda. Direct daarna zouden er een aantal auto’s zijn weggereden. Agenten stelden een onderzoek in en troffen in één van de flats het lichaam van een dode man aan. Na onderzoek bleek het te gaan om de 26-jarige Kaan Safranti. Het slachtoffer werd tijdens een vermoedelijke ripdeal door zijn hoofd geschoten.

Begin mei werd in de berm langs de snelweg A58 ter hoogte van Gilze een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om een automatisch wapen en de recherche denkt dat dit de moordwapen is geweest. Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij in op 8 april 2018 daar door de daders gedumpt en heeft al die tijd in de berm gelegen. Enkele dagen na de dodelijke schietpartij werden langs dezelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al spullen van het slachtoffer gevonden. Uitgebreid onderzoek van de recherche heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de vijf verdachten.