Machinepistolen, dozen wiet, 3 ton cash en cocaïne bij invallen door A’damse recherche

De Amsterdamse recherche heeft afgelopen maandag en dinsdag bij invallen inzake drugshandel, machinepistolen, dozen wiet, 300.000 euro cash en kilo’s cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

In Amsterdam-West werd maandag bij een bezoek aan een autoverhuurbedrijf een sterke wietgeur. Bij nader onderzoek werden dozen met een grote hoeveelheid wiet aangetroffen. Verder werd nog een tas met twee machinepistolen en twee pistolen gevonden. Een viertal aanwezige personen werd aangehouden.

Aan de Veemkade bracht de recherche een bezoek aan een woning waar niemand stond ingeschreven. Net voor de agenten de woning wilden controleren vlogen er zes telefoons door het raam. In de woning bleken twee Albanezen te verblijven. Uit onderzoek blijkt dat er in de woning vermoedelijk gehandeld werd in drugs. De politie trof een grote hoeveelheid contanten aan. Het gaat om 300.000 euro. De twee Albanezen zijn aangehouden.

Een dag later was in het een woning aan de Jan Evertsenstraat opnieuw raak. De recherche hield twee Colombianen aan na een drugsvondst. In de woning lag drie kilogram cocaïne en 18.000 euro cash. De twee verdachten zijn aangehouden.