Invallen arrestatieteam in tien panden in onderzoek naar grootschalige wapenhandel

Leden van het arrestatieteam hebben afgelopen weken zeven mannen aangehouden in een onderzoek naar grootschalige vuurwapenhandel. Het gaat onder meer om leden van motorclub Kings Syndicate. Bij de actie zijn onder meer wapens, een demper en een hoeveelheid geld in beslag genomen.

Het onderzoek startte in augustus 2017 na een tip over handel in vuurwapens. Na een uitgebreid onderzoek werden meerdere klanten die wapens kochten aangehouden. Bij hen vond de politie acht vuurwapens, twee tasers, een geluidsdemper, 280 patronen en 30.000 cash. Dit alles werd in beslag genomen.

Daarna richtte het team zich op de vermeende wapenhandelaren. De recherche is er achter gekomen dat er zeven mannen betrokken waren bij de handel en dat twee van hen ook nog eens lid waren van motorclub Kings Syndicate. De Dordtenaren van 24, 26, 38 en 49 jaar, twee Rotterdammers van 27 en 37 jaar en een 40-jarige man uit Breda, werden bij afzonderlijke acties op 23 januari, 5 en 6 februari aangehouden. Zij zitten allemaal nog vast.

Bij de acties doorzocht de politie in totaal tien panden in Dordrecht, Breda en Rotterdam. Daar werden een vuurwapen, onderdelen van vuurwapens, drie dozen munitie, gebruikshoeveelheden drugs en een gasalarmpistool aangetroffen en in beslag genomen.

Van een gasalarmpistool is bekend dat het omgebouwd kan worden tot een echt vuurwapen. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zetten het onderzoek naar de grootschalige wapenhandel voort.