© Pixabay on Pexels.com

Invallen arrestatieteam na over en weer schieten bij schietpartij na ruzie in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft invallen verricht en panden doorzocht in verband met de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens.

Aanleiding voor de actie was een schietpartij op de West-Varkenoordseweg in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus. Hierbij werd bij een ruzie op straat over en weer geschoten. Er raakte niemand gewond, maar een kogel raakte wel een woning van een onschuldige omwonende. Als gevolg van de ruzie die aan het schieten vooraf ging zijn diverse autoruiten gesneuveld. Omwonenden werden wakker van de schoten en hebben de politie gebeld. De daders zijn gevlucht. Er is niemand aangehouden.

Het onderzoek leidde naar vier woningen in de wijk Hillesluis. Er werd een arrestatieteam ingezet voor de invallen. In de woningen werden geen vuurwapens gevonden. Wel slagwapens, een nepvuurwapen en in één van de woningen werd een handelshoeveelheid drugs en bijbehorende attributen zoals een weegschaal en verpakkingen gevonden. Ook werden stapels bankpassen op allerlei namen en een gestolen scooter gevonden.