Bij een grote actie van politie en justitie in België en Nederland zijn in totaal 27 verdachten opgepakt. De politieactie was voornamelijk gericht tegen de handel in en teelt van hennep. Dit maakten de Belgische autoriteiten dinsdag bekend.

Het gros van de aanhoudingen en doorzoekingen werden verricht in België. In totaal werden er 29 doorzoekingen verricht waarbij 23 mensen zijn gearresteerd. Ook zijn er ruim 15 hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd. Daarnaast troffen agenten ruim 150 kilogram hennep en hoeveelheden speed en XTC aan. Tevens werden er diverse verboden wapens, luxegoederen, voertuigen en ruim een ton cash gevonden en in beslag genomen.

In Nederland werden vijf panden doorzocht en vier verdachten opgepakt. In twee containers werden hennepplanten en stekken aangetroffen, een drooghok en ruim 30 kilogram hennep.

Het onderzoek kwam vorig jaar op gang nadat in het Vlaamse Halen en Herk-De-Stad twee in werking zijnde hennepkwekerijen werden ontdekt. Uit het daarop volgend onderzoek kwam een 50-jarige Nederlander in beeld. Samen met een Belg en nog een Nederlander zouden ze meerdere kwekerijen hebben geëxploiteerd in België en Nederland.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl