© Crime-Nieuws.nl

Invallen Belgische politie in groot drugsonderzoek na vondst 250 kilo cocaïne onderweg naar Nederland

De Belgische politie heeft in een groot drugsonderzoek invallen verricht en verdachten aangehouden. Er is een link met Nederland.

Het onderzoek werd gestart nadat de politie op 10 december twee voertuigen met Nederlands kenteken onderschepte op de Antwerpse ring. Bij controle werd in een van de voertuigen 250 kilo cocaïne gevonden die verborgen zat in een industriële reinigingsmachine. Na de drugsvangst is verder onderzoek ingesteld naar onder meer de herkomst van de partij cocaïne en mogelijke betrokkenen.

De drugs bleken afkomstig uit een container die op een frauduleuze manier uit de Antwerpse haven werd gestolen. De container werd eerst naar een loods in Temse gebracht. Daar werd de cocaïne overgeladen naar de reinigingsmachine. Op het moment van onderschepping was de lading cocaïne op weg naar Nederland.

Door onder meer gekraakte Sky ECC pgp-berichten kreeg de politie de organisatie die betrokken was bij de smokkel in beeld. Er is nu een actie uitgevoerd en op maandag zijn veertien huiszoekingen verricht. Hierbij werden vijf verdachten in de leeftijd van tussen de 25 en 48 jaar aangehouden. Onder de verdachten bevonden zich ook twee havenarbeiders, werkzaam in de Waaslandhaven. Tien verdachten zijn op de vlucht en zijn internationaal gesignaleerd.