© crime-nieuws.nl

Invallen bij criminele organisatie voor grootschalige drugshandel en witwassen ruim 100 miljoen euro

De politie heeft invallen verricht in een onderzoek naar een organisatie die met drugs verdiend geld zou hebben witgewassen. Het gaat om meer dan 100 miljoen euro.

Het onderzoek werd bijna twee jaar geleden gestart door de recherche onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam naar de mogelijke criminele en ondermijnende activiteiten van de verdachten. Er was informatie beschikbaar dat bepaalde personen betrokken waren bij grootschalige drugshandel en witwassen. Het onderzoeksteam denkt dat afgelopen jaren een geldbedrag van meer dan honderd miljoen euro is witgewassen door de verdachten.

De politie kwam vanochtend in actie en heeft op meerdere locaties invallen verricht. Bij een bedrijfspand in Nieuwerkerk a/d IJssel en op een ander adres in Montfoort is de bewakingseenheid ingezet om ervoor te zorgen dat rechercheurs die in het pand aanwezig waren veilig hun werk konden doen. In totaal heeft de recherche 22 woningen en bedrijfspanden doorzocht. Ook in het buitenland hebben agenten doorzoekingen verricht in verband met het onderzoek. Hierbij zijn onder meer dure auto’s en contant geld in beslag genomenDaarnaast gaan rechercheurs en digitaal specialisten aan de slag met de inhoud van bedrijfsadministratie, telefoons en computers die vandaag zijn meegenomen.

Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol en betrokkenheid bij de criminele organisatie. Zolang zij vast zitten zijn aan de verdachten ook beperkingen opgelegd, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.