Invallen bij leden MC Trailer Trash Travellers naar aanleiding van afpersing (UPDATE)

Dinsdag 26 maart heeft de politie in de vroege ochtend op diverse plaatsen verdachten aangehouden op verdenking van afpersing. In totaal zijn tot nu toe 17 personen aangehouden. Op dit moment is de politie op een aantal plaatsen in Zuid-Holland de woningen van de verdachten aan het doorzoeken om zoveel mogelijk informatie te verzamelen inzake afpersing.

Alle aangehouden verdachten worden in verband gebracht met de afpersing van een aantal leden van een MC uit Leiden, eerder dit jaar. Onder bedreiging zouden de leden de clubhuis van hun vereniging af moeten hebben staan aan de afpersers.

Na deze afpersing besloot het Openbaar Ministerie (OM) en de politie om een strafrechtelijk onderzoek te starten naar de verdachten. Dit onderzoek heeft geleid tot de invallen en arrestaties van vandaag.

Volgens de politie horen alle verdachten bij een zogenaamde 1% motorclub, met de naam ‘Trailer Trash Travellers’. Het gaat om een MC die voornamelijk uit kampers bestaat.

(UPDATE)

Bij een doorzoeking in een woning in Vlaardingen zijn vuurwapens aangetroffen. Het gaat onder meer om een automatisch geweer. Ook zijn er in die woning handgranaten en explosieven aangetroffen. In een woning in Leiden werd een kleine wietplantage aangetroffen.