Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Invallen bij wietkwekende Albanese drugsbende in Nederland, België en Frankrijk

In Nederland, België en Frankrijk zijn bij een gecoördineerde politieactie tientallen leden van een Albanese drugsbende. Bij de actie zijn onder meer duizenden wietplanten aangetroffen en in beslag genomen.

Het gaat om een uitgebreid onderzoek in samenwerking tussen verschillende landen. Tussen 3 en 5 april vielen honderden agenten panden in Nederland, België en Frankrijk binnen. Hierbij zijn in totaal 64 leden van een Albanese drugsbende aangehouden. De opgepakte personen worden verdacht van drugshandel, mensenhandel, prostitutie en witwassen van crimineel verkregen vermogen.

De drugsbende wordt daarnaast ervan verdacht meerdere wietkwekerijen te runnen in België en Frankrijk. Bij de invallen en doorzoekingen troffen agenten in totaal ruim 8000 wietplanten aan. Naast drugs is er ook cash geld, ruim 100.000 euro, goud en mobiele telefoons aangetroffen en in beslag genomen.

In België zijn de meeste aanhoudingen verricht. Daar werden 55 personen opgepakt. In Frankrijk verrichtte de politie zeven aanhoudingen en in Nederland zijn twee verdachten opgepakt. Het onderzoek naar de Albanese drugsbende wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.