Een klein beetje hasj. © Crime-Nieuws.nl

Invallen en aanhoudingen bij leden criminele organisatie Marokkaanse drugsbaron ‘Messi van hasj’

De Spaanse politie heeft invallen verricht bij een organisatie geleid door de Marokkaanse drugsbaron die bekendstaat als de ‘Messi van hasj’.

De hoofdverdachte Abdellah E.H. werd in november 2017 aangehouden door de Spaanse politie. Na het betalen van een borgtocht kwam de verdachte in maart 2018 vrij. Sindsdien is de ‘Messi van hasj’ uit handen weten te blijven van politie en justitie die naarstig naar hem op zoek zijn.

De drugssmokkelaar heeft een samenwerking gestart met twee beruchte broers die de Los Lanas bende leiden. Via de Guadalquivir rivier worden grote partijen hasj uit Marokko naar Spanje gesmokkeld. De rivier, die uitkomt in de Noord-Atlantische Oceaan, net ten noorden van Cadiz en in de buurt van Noord-Afrika, wordt beschouwd als de belangrijkste route voor bendes die Marokkaanse hasj naar Spanje smokkelen.

Recent ging een drugstransport mis waarna de politie een verdachte aan kon houden. De man staat dichtbij de hoofdverdachten en heeft justitie van informatie voorzien. Dit heeft geleid tot recente invallen en doorzoekingen bij de drugsbende van de ‘Messi van hasj’ en de Los Lanas bende.

In totaal zijn er 25 panden en boten doorzocht in Cadiz, Sevilla en Malaga. De politie heeft hierbij ruim 6000 kilo hasj, machinegeweren en een half miljoen cash aangetroffen en in beslag genomen. Verder zijn er panden en een groot aantal voertuigen afgepakt. Er zijn tientallen aanhoudingen verricht maar de hoofdverdachte is nog op de vlucht. De politie heeft geen idee waar de ‘Messi van hasj’ momenteel is.