Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Invallen en aanhoudingen in Amsterdam na onderschepping zeilboot uit Zuid-Amerika vol met cocaïne

De politie heeft in Amsterdam aanhoudingen verricht in verband met een onderzoek naar een criminele organisatie en de smokkel van miljoenen euro’s aan blokken cocaïne op een zeilboot van Zuid-Amerika naar Europa.

Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel werd door de Spaanse politie gestart. Dit leidde op 10 juli tot de onderschepping van de 500 kilo cocaïne. De zeilboot was op dat moment op de Azoren en de Portugese politie heeft de aanhoudingen verricht op verzoek van de Spaanse autoriteiten.

Aan boord van het zeiljacht werden een 53-jarige man uit Amsterdam en een 41 jarige Est die in Almere woont, aangehouden. Nog diezelfde avond doorzochten rechercheurs in Nederland op verzoek van de Spaanse autoriteiten zeven panden in Amsterdam (4), Almere, Kortgene en Colijnsplaat. Tijdens deze doorzoekingen werden diverse goederen, die van belang zijn voor het onderzoek in Spanje, aangetroffen en in beslag genomen.

In het kader van hetzelfde onderzoek werden, op verzoek van de Spaanse autoriteiten afgelopen dinsdag nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Amsterdam en een 53-jarige man met de Engelse nationaliteit. De twee zitten vast in afwachting van overlevering aan Spanje.