Invallen en aanhoudingen in onderzoek naar handel medicijnen in sportschool

De politie in Rotterdam heeft aanhoudingen verricht voor de handel in medicijnen vanuit een sportschool.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie eerder dit jaar onderzoek in naar mogelijke misstanden in en rond de sportschool aan de Straatweg. Uit onderzoek van de recherche bleek dat er binnen de sportschool medicijnen werden verhandeld.

Na de onderzoeksresultaten werd besloten om de sportschool te doorzoeken. Hierbij werden flinke hoeveelheden van twee soorten medicijnen aangetroffen. Daarnaast werd, volens de politie, duidelijk dat de middelen ook in de school werden toegediend, want er lagen spuiten en in een kamertje achteraf stond een ‘behandeltafel’.

Alle medicijnen zijn in beslag genomen. De exacte rollen die de drie aangehouden verdachten in de handel speelden, worden nader onderzocht door de politie. De mannen waren werkzaam in de sportschool. In de woning van de 52-jarige verdachte vonden agenten ook medicijnen en in de woning van de 58-jarige en de 49-jarige vrouw vonden ze twee vuurwapens en een hoeveelheid harddrugs. Ook die spullen zijn allemaal in beslag genomen.

Journalist Alberto Stegeman besteedt later dit jaar in een uitzending in zijn programma Undercover in Nederland aandacht aan de misstanden in de sportschool.