Invallen en aanhoudingen in onderzoek schietpartijen en drugshandel in Zwolle

De politie heeft in een onderzoek naar meerdere schietpartijen en drugshandel in Zwolle, invallen verricht en verdachten opgepakt.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO), de Districtsrecherche IJsselland en het politieteam Zwolle zijn al maanden bezig met onderzoeken naar de schietincidenten en handel in verdovende middelen in Zwolle. Op vrijdagavond werd op de Abel Tasmanstraat een 26-jarige man aangehouden. De verdachte probeerde nog weg te vluchten en gooide een vuurwapen weg. Het wapen is in beslag genomen.

Een tweede verdachte, een 27-jarige man, is aangehouden op de Eperweg in Heerde. Een 18-jarige verdachte reed in zijn auto over de van Spilbergenstraat. Agenten hielden hem aan en hebben zijn auto in beslag genomen voor onderzoek. Deze drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van drugshandel, meldt een woordvoerder van de politie.

Na de aanhoudingen zijn meerdere doorzoekingen gedaan. Het gaat om twee woningen aan de Abel Tasmanstraat en de Klooienberglaan, en twee bedrijfspanden, aan de Telfordstraat en Korte Kamperstraat.Tijdens de doorzoekingen werden hoeveelheden drugs aangetroffen, een vuurwapen en geld. De vierde verdachte, een 30-jarige Zwollenaar, was aanwezig in het pand aan de Korte Kamperstraat. Hij is aangehouden voor drugsbezit. Het onderzoek naar drugshandel en de schietpartijen is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.