Crack cocaïne. © By An employee of the DEA (Taken from a US government Web site.) [Public domain], via Wikimedia Commons

Invallen en aanhoudingen in Rotterdam in verband drugshandel en witwassen

De Rotterdamse politie heeft invallen gedaan in meerdere panden en aanhoudingen verricht in verband met drugshandel en witwassen. In totaal zijn acht personen aangehouden onder wie drie broers.

Het onderzoek werd in oktober gestart nadat er het vermoeden bestond dat een familie zich vanuit hun woning aan de Schiedamseweg en twee nabijgelegen panden bezig hielden met verdachte zaken. Uiteindelijk is de politie overgegaan op invallen en doorzoekingen en hebben meerdere personen aangehouden.

Naast de twee broers, Rotterdammers van 21 en 17 jaar oud, werd een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden die bij de broers in de auto zat. Ook een 54-jarige man en 50-jarige vrouw uit Rotterdam die in een van de panden drugs wilden kopen, zijn aangehouden. Een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die tijdens de zoeking van een van de panden aanbelde en zich vreemd gedroeg, werd ook meegenomen naar het bureau.

Ook in de gevangenis werd een doorzoeking gedaan in de cel van een van de broers die al vastzat voor een andere zaak. In de cel werd een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Bij doorzoekingen in de panden in Rotterdam werd geld, administratie en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen.