Filiaal van de Rabobank aan de Kade in Oudenbosch waar de kluisjes zijn leeggehaald. © Google Maps

Invallen en aanhoudingen inzake spectaculaire kluisjesroof bij bank in Oudenbosch

De politie heeft in het onderzoek naar de spectaculaire kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch, aanhoudingen verricht. Twee mannen zitten vast.

Op maandag 5 oktober werd door medewerkers van het bankfiliaal aan de Kade in Oudenbosch dat honderden kluisjes in de kluizenkelder waren opengebroken en leeggeroofd. De politie stelde direct een groot onderzoek in onder leiding van de officier van justitie.

Dit onderzoek heeft uiteindelijk geleid naar twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde. Eerder werd al onderzoek bij het bedrijf gedaan waarbij er digitale gegevens door de recherche zijn veilig gesteld. Het bedrijf werkt volledig mee aan het politieonderzoek.

Mede dankzij de samenwerking met het beveiligingsbedrijf zijn de twee verdachten, een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige man uit Roosendaal, aangehouden. Agenten hebben de woningen van de mannen doorzocht en spullen in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten en zitten momenteel in volledige beperkingen vast. Het onderzoek wordt voortgezet.