© Instagram

Invallen en aanhoudingen voor 240 kilo harddrugs op parkeerplaats Limburg

De politie heeft in verband met een partij van 240 kilo XTC en amfetamine meerdere verdachten aangehouden bij invallen.

Het onderzoek werd in juli 2021 gestart door de politie in Limburg. De chauffeur van een vrachtauto vervoerde levensmiddelen. De dozen waren niet goed opgestapeld en vielen tijdens de rit vanuit Oostrum om. Op een parkeerplaats in Maasbree werden bij een controle van de politie verdovende middelen tussen de lading ontdekt. Het bleek uiteindelijk te gaan om een partij XTC-pillen en amfetamine van circa 240 kilogram. De lading was afkomstig uit een loods van een bedrijf in Oostrum.  De straatwaarde daarvan is naar schatting tussen de 10 en 15 miljoen euro.

De recherche deed verder onderzoek en de afgelopen maanden kwam dit in een stroomversnelling. Dit resulteerde dinsdagochtend in de aanhouding van zes verdachten. Het gaat om een 29-jarige man uit Venlo, drie van 21, 27 en 31 jaar oud uit Vlaardingen, een 39-jarige man uit Rijswijk en een 49 jaar oude man uit Waddinxveen.

Alle verdachten worden in de loop van de dag overgebracht naar politiebureaus van de eenheid Limburg en worden daarna verhoord. Aanstaande vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Districtsrecherche Noord en Midden Limburg en is in volle gang. Meer aanhoudingen worden momenteel niet uitgesloten.