De politie heeft acht mannen aangehouden die verdacht worden van het drogeren van meisjes en groepsverkrachtingen in een garagebedrijf in Den Bosch.

Naar aanleiding van drie verschillende aangiftes van tienermeisjes uit Den Bosch stelde de politie een onderzoek in naar een verkrachtingen door een groep jongens. Daaruit bleek dat de slachtoffers in alle gevallen in contact kwamen met de groep via social media.

De meisjes werden vermoedelijk gedrogeerd en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere jongens uit de groep. Soms werd er geweld gebruikt. Het misbruik vond plaats bij een garagebedrijf in Den Bosch. In april van dit jaar deden forensisch rechercheurs sporenonderzoek in een ruimte bij het bedrijf. In die ruimte zouden de verkrachtingen hebben plaatsgevonden.

Na verder onderzoek heeft de politie vanochtend invallen verricht en meerdere locaties doorzocht in de regio Den Bosch. Hierbij werden acht mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar oud uit Den Bosch en Rosmalen aangehouden. De woningen van de verdachten zijn doorzocht.

Tijdens de doorzoekingen van dinsdag worden niet alleen zaken in beslag genomen die als bewijs kunnen dienen. Ook worden er kostbare spullen in beslag genomen in verband met mogelijke schadevergoedingen aan slachtoffers, die later door de rechter kunnen worden opgelegd.

Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat er meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep, maar daarover tot nu toe hebben gezwegen, bijvoorbeeld uit angst voor de jongens. Nu de jongens uit de groep vastzitten, is die drempel mogelijk lager. De politie roept andere slachtoffers dan ook op om zich te melden en aangifte te doen. Het onderzoek wordt voortgezet.