Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Invallen en aanhoudingen voor op ingenieuze wijze smokkelen cocaïne uit Colombia

De politie heeft invallen gedaan in een onderzoek inzake smokkelen van cocaïne uit Colombia. De drugs was ingesmolten en op ingenieuze wijze verwerkt in een lading plastic.

Het gaat om de smokkel van circa tien kilo cocaïne die verwerkt was in een lading recyclebaar plastic. Na de drugsvangst heeft de politie een onderzoek ingesteld en zijn meerdere verdachten in beeld gekomen. Op dinsdag 4 juni hebben agenten invallen verricht en meerdere personen opgepakt.

Bij een inval in Landsmeer gooide een 50-jarige man kort voor zijn aanhouding een geladen vuurwapen uit het raam. Het wapen werd later in de achtertuin aangetroffen en in beslag genomen. De andere verdachten, een 49-jarige man uit Purmerend en een 44-jarige man uit Amsterdam zijn in hun woonplaats aangehouden.

Tijdens de doorzoeking van de woning van de verdachte uit Landsmeer zijn ruim een halve kilo MDMA, 144 XTC-tabletten, een busje pepperspray en meerdere dure horloges aangetroffen en in beslag genomen.

De man en zijn partner, een 44-jarige vrouw uit Landsmeer, worden ook verdacht van het plegen van witwassen en valsheid in geschrifte. Ook de 19-jarige zoon des huizes en de vrouw zijn aangehouden. In de slaapkamer van de 19-jarige verdachte werd ruim twee kilogram wiet en een vlindermes aangetroffen.

In totaal zijn vier woningen en vijf bedrijven doorzocht. Daarbij is een kleine hoeveelheid XTC-tabletten, dure horloges, een auto en ruim 23.000 euro aan contanten aangetroffen. De drie mannen worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De vrouw en haar zoon zijn inmiddels op vrije voeten.