Invallen en aanhoudingen voor witwassen, drugs en deelname criminele organisatie

De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie, meerdere panden doorzocht en aanhoudingen verricht.

Agenten hebben vanochtend in Wolvega en Heerenveen zes aanhoudingen verricht. Het gaat om mannen van 20, 25, 27, 30 en 36 jaar afkomstig uit Heerenveen en Wolvega. Zij worden verdacht van handel in heroïne en cocaïne, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. De drugs voerden zij, volgens de politie, uit naar Scandinavië. De politie doorzocht na de aanhoudingen twee woningen in Heerenveen, vier woningen in Wolvega en een aantal bedrijfspanden in Wolvega.

In de bedrijfspanden voerden de verdachten een autohandel. Ze handelden in auto’s die niet op naam stonden, of deden bij die handel zwarte betalingen. Zo wasten zij het geld dat zij met de drugshandel verdienden wit. Bij de doorzoekingen vonden agenten een kilo harddrugs, een nepvuurwapen, ongeveer 15.000 euro cash, vals geld en een partij cilinders lachgas. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.