Invallen en arrestaties betreffende witwassen en drugshandel

Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie hebben een grote actie gehouden jegens drugshandel en witwassen. Daarbij werden op tientallen plaatsen zoekingen gedaan. In totaal zijn tien verdachten aangehouden en 31 woningen en bedrijven doorzocht.

Er zijn onder meer doorzoekingen en aanhoudingen verricht in Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Bij de invallen is beslag gelegd op drugs, vuurwapens, luxe auto’s en ruim 200.000 euro aan contanten. Tevens werden er ook panden doorzocht in Duitsland en België.

In een berging bij een woning in Eindhoven troffen de rechercheurs 245 kilo amfetaminepasta, 55 liter amfetamineolie en 30 kilo MDMA kristallen aan. De totale straatwaarde van deze drugs is om en nabij de 6 miljoen euro. Op een andere locatie werd nog eens vijf kilo amfetamine en drie kilo MDMA gevonden. Ook is een spaarbrief aan toonder ter waarde van 400.000 euro in beslag genomen.

Op Bonaire is op verzoek van het OM een 68-jarige man opgepakt die wordt beschouwd als hoofdverdachte. Ook zijn twee woningen doorzocht waarbij er vuurwapens, auto’s, sieraden en geld werden aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek naar de organisatie loopt al sinds vorig jaar. Er is nauw samengewerkt met politie en justitie in Duitsland, België en op Bonaire. Het onderzoek richtte zich op de handel in cocaïne, hasj en grondstoffen voor de productie van xtc.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl