De politie in Rotterdam heeft bij een actie elf verdachten aangehouden en 15 panden doorzocht in verband met bedrijfsmatige handel in versnijdingsmiddelen. Bij de actie is onder meer beslag gelegd op 2 ton versnijdingsmiddelen, 55k cash, kilo’s harddrugs en een pistool en pistoolmitrailleur.

Agenten vielen vijftien panden binnen onder meer in Delft, Schiedam en Rotterdam. Daarbij werd 55.000 euro, 2.000 kilo versnijdingsmiddelen en vuurwapens gevonden en in beslag genomen. Verder zijn er negen auto’s afgepakt waaronder een Bentley en Jaguar. De aangehouden verdachten zijn mannen van tussen de dertig en 51 jaar allen afkomstig uit Rotterdam.

Het onderzoek naar de verdachten startte in de zomer van 2015 naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Via een geregistreerd bedrijf werden grondstoffen geïmporteerd waarmee de versnijdingsmiddelen werden gemaakt. De grondstoffen werden op verschillende locaties in omgeving Rijnmond opgeslagen.

Als versnijdingsmiddelen worden vaak paracetamol of cafeïne gebruikt om te vermengen met zuivere harddrugs. Deze versnijdingsmiddelen vallen onder de Opiumwet.