Invallen en arrestaties na onderschepping cocaïnetransport R’damse haven

De politie heeft invallen gedaan en vijf mannen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij cocaînesmokkel. De arrestaties volgden na de onderschepping van een partij cocaïne in een container in de haven van Rotterdam.

Na onderzoek werd duidelijk dat donderdag 26 januari een partij cocaïne in een container in de haven van Rotterdam zou aankomen. Dit bleek inderdaad het geval. De politie en het OM besloten tot een zogenaamde ‘gecontroleerde aflevering’ en volgden de container met 60 kilo cocaïne erin vandaag naar een loods in De Lier. Daar werden vier mannen aangehouden.

Kort daarna werd in Schiedam een inval gedaan door een arrestatieteam en een man is aangehouden en vastgezet. Bij hem thuis werd een vuurwapen aangetroffen. De politie is nog bezig met het onderzoek en huiszoekingen in woningen en bedrijven in Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam, De Lier en Amsterdam.

De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 22-, 33-, 36- en 46 jaar oud uit resp. Schiedam, Vlaardingen en Colombia. De mannen zijn ingesloten en het vuurwapen en de cocaïne zijn in beslag genomen.