De MDMA pillen met Instagram logo © Politie

Invallen inzake grootschalige online drugshandel op dark web

De politie heeft in een onderzoek naar online drugshandel op het dark web drie mannen uit Roosendaal aangehouden. Pakketten met MDMA-tabletten werden wereldwijd verzonden via de post.

Grote hoeveelheden drugs werden onder andere andere verstuurd naar de Verenigde Staten. De echte inhoud van de pakketten werd verhuld door de verdovende middelen te verpakken in zakken met het opschrift visvoer of aquariumzand. De pakketten met onder andere MDMA-tabletten met een logo van Instagram, werden niet in Nederland maar in Duitsland of België gepost.

Na de aanhoudingen werden vier woningen in Roosendaal en Schijf doorzocht. Tijdens deze doorzoekingen werd onder andere een groot aantal verzendbewijzen met buitenlandse adressen aangetroffen. Deze adressen worden aan de buitenlandse autoriteiten verstrekt.

Naast de verzendbewijzen werd een grote hoeveelheid verdovende middelen, waaronder MDMA-tabletten met het Instagram logo, en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. De rechter-commissaris in ’s Hertogenbosch heeft de drie mannen van 25, 26 en 47 jaar afgelopen maandag voor 14 dagen in bewaring gesteld.