Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Invallen en arrestaties voor grootschalige (online) drugshandel via dark web

De politie heeft dinsdag invallen gedaan en aanhoudingen verricht in een onderzoek naar drugshandel via het zogenaamde dark web op internet. Bij de actie is een grote hoeveelheid drugs, geld en exclusieve horloges aangetroffen en in beslag genomen.

In totaal heeft de politie vier woningen, een vakantiehuis en drie garageboxen in Amsterdam, Amstelveen en Zandvoort doorzocht. Daarbij zijn drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Amstelveen en een man (40) en vrouw (31) uit Amsterdam.

Eén van de garageboxen in Amstelveen was gevuld met kilo’s softdrugs. In een andere box troffen agenten een kluis aan met daarin een grote hoeveelheid softdrugs. Verder nam de politie onder meer 13.000 euro aan contanten, vijftien exclusieve horloges, weegschalen, sealmachines, laptops, mobieltjes, wiet en voorgedraaide joints in beslag.

Het onderzoek naar de drugshandel via het dark web werd begin januari gestart na de onderschepping van zes postpakketten met onder meer xtc, hasj, MDMA, lsd, cocaïne en amfetamine. Op basis van onderzoek verdenkt het OM de beide mannen ervan postpakketten met drugs te hebben vervoerd en verzonden naar diverse landen. Het OM vermoedt dat zij dit deden voor dan wel in samenwerking met een verkoper op het darkweb.