Invallen en arrestaties voor handel in anabole steroïden

In Den Haag zijn vrijdagavond zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar de handel in anabolen en steroïden. Bij de actie is onder meer een grote hoeveelheid verboden middelen en geld in beslag genomen.

Het onderzoek naar de handel werd gestart naar aanleiding van een aantal anonieme tips. De recherche ontdekte dat de verdachte verboden middelen zoals anabole steroïden verhandelden. De bestellingen werden persoonlijk afgeleverd bij afnemers door het hele land. De middelen werden online te koop aangeboden.

Agenten gingen vrijdagavond over op actie en hielden zeven verdachte aan. Hun woningen in Den Haag, Naaldwijk en Nootdorp zijn doorzocht. Hierbij werden grote hoeveelheden anabole steroïden, potentieverhogende middelen en pallets met vervalste merkparfum aangetroffen en in beslag genomen.

Verder is er beslag gelegd op ruim 70.000 euro cash, sieraden, twee personenauto’s, een motor, een scooter en andere luxe goederen. Behalve bij de verdachten heeft de politie ook onderzoek verricht bij de afnemers. Zij moesten een verklaring afleggen aan de politie.