Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

UPDATE: Half miljoen euro cash en vuurwapens gepakt bij invallen inzake handel in cocaïne

De politie heeft bij een grote actie inzake de handel in cocaïne invallen verricht in Zeeland.

Agenten vielen vanochtend op zeker dertig locaties in Zeeland binnen in verband met een groot onderzoek naar de handel in cocaïne. Bij de acties en doorzoekingen zijn tot nu toe negen personen aangehouden. Meer dan 400 agenten zijn ingezet bij de grootschalige actie. De doorzoekingen zijn momenteel nog gaande op verschillende plekken zoals onder meer Heinkenszand, Middelburg, Goes, Vlissingen en Nieuwdorp.

Politie en Justitie hebben het vermoeden dat er meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn rondom de import van cocaïne via de Vlissingen haven. Waar het ene verband de partijen uit de dekladingen haalt en een ander bijvoorbeeld actief als bemiddelaar/ broker om de cocaïne te kunnen invoeren. Voornaamste doel van vandaag is informatie en bewijs te verzamelen in deze verschillende (deel)onderzoeken. Voor politie en justitie een eerste stap in een lang lopende operatie, waarbij we meer inzicht willen en gaan krijgen rondom deze criminele en ondermijnende samenwerkingsverbanden in het havengebied en hoe die zich verhouden tot elkaar, aldus een woordvoerder.

UPDATE: De politie trof bij de grootschalige actie en doorzoekingen op 30 locaties onder andere vier vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aan (tenminste 500.000 euro) aan. Daarnaast werden er twee motoren en twee boten in beslag genomen. Het onderzoek naar cocaïnehandel en mogelijke betrokkenen wordt voortgezet.