© crime-nieuws.nl

Invallen in groot internationaal onderzoek na onderscheppen berichten drugs- en wapenhandel

De politie heeft in een groot internationaal onderzoek naar drugs- en wapenhandel invallen verricht en verdachten aangehouden.

Het onderzoek werd gestart na de onderschepping van berichten over de handel in drugs en vuurwapens. De politie kwam hierbij drie verdachten op het spoor. Het vermoeden bestaat dat de twee mannen en een vrouw zich stelselmatig bezig hebben gehouden met de internationale handel in verdovende middelen en vuurwapens in onder andere Roemenië, Polen en Duitsland.

De politie doorzocht in het kader van het opsporingsonderzoek drie woningen, een restaurant in Tilburg en een woning in Geertruidenberg. Naast doorzoekingen in Nederland werden tegelijkertijd in Roemenië en Polen door de politie een aantal panden doorzocht. Naast de Roemeense en de Poolse politie werkten ook het Duitse Openbaar Ministerie en Europol mee aan het opsporingsonderzoek.

De drie Nederlandse verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De politie doet verder onderzoek naar de mogelijke drugs- en wapenhandel en sluit meer aanhoudingen niet uit.