Top Amnesia Haze © Crime-Nieuws.nl

Invallen in growshops en arrestaties bij actie inzake hennepteelt

Bij een gezamenlijk actie van de politie, het OM en lokaal bestuur in Zuid-Nederland zijn zeven growshops bezocht en doorzocht. Bij de actie zijn elf aanhoudingen verricht.

De actie vond precies om 13.oo uur plaats in Oss, Wijk en Aalburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Oud-Gastel, Roosendaal, Susteren en Hoensbroek. Er zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht. De aangehouden verdachten betreffen eigenaren van de panden of de beheerders van de diverse locaties.

De politie meldt dat op vrijwel alle locaties kweekmaterialen en administratie in beslag genomen. In Oud-Gastel werd in hetzelfde pand waar de growshop zat een hennepkwekerij gevonden met zo’n 300 planten.

Er werden verder zo’n 15 pallets met kweekmaterialen in beslag genomen en afgevoerd. Hier werden twee aanhoudingen verricht. Na de doorzoekingen werd een doorstap gemaakt naar een bedrijfspand in Roosendaal. Ook daar werden kweekmaterialen in beslag genomen.

In Susteren is een growshop doorzocht en daar werd een aanhouding verricht. Hier werd een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s in beslag genomen. In Hoensbroek werd een bedrijf doorzocht. Hier werden twee mensen aangehouden en kweekmaterialen in beslag genomen, waaronder een koelkast vol hennepzaad en een zogenoemde zadenteller.

In Oss werd in een woning een pallet vol kweekmateriaal aangetroffen. Hier werd niemand aangehouden, maar er werd wel administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.