Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Invallen in Leiden na arrestatie voor 100.000 XTC-pillen in Marokko

Een aanhouding in Marokko in 2016 in verband met 100.000 XTC-pillen heeft geleid naar invallen en doorzoekingen in Leiden.

Naar aanleiding van de aanhouding in Marokko werd drie maanden geleden een onderzoek gestart naar de handel in verdovende middelen door een aantal verdachten. Informatie uit het onderzoek in Marokko leidde naar drie personen, twee mannen van 37 en 40 jaar en een vrouw van 37, in Leiden.

De politie ging dinsdagochtend over op actie en viel binnen in verschillende panden. In een woning aan de Sparrenrode werden twee mannen aangehouden. In de Pasteurstraat werd een 37-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar ze worden verhoord. Het drietal zit momenteel in beperkingen.

In één van de woningen werden verdovende middelen aangetroffen waaronder cocaïne en XTC. Daarnaast werden luxe goederen, contant geld, een personenauto en communicatiemiddelen zoals computers en telefoons in beslag genomen. Ook werd een bedrijfspand aan de Karel Doormanweg door agenten en speurhonden doorzocht.