© Crime-Nieuws.nl

Invallen in onderzoek criminele organisatie betrokken bij grootschalige kweek en handel in partijen wiet

De politie heeft op verzoek van de Belgische autoriteiten invallen verricht in verband met een criminele organisatie die zich bezig zou houden met grootschalige kweek en handel in wiet.

De invallen werden woensdagochtend uitgevoerd op verschillende locaties door het land. Hierbij zijn zeven verdachten aangehouden. De doorzoekingen werden gedaan in opdracht van het Belgische Openbaar Ministerie in samenwerking met het Nederlandse Openbaar Ministerie. De invallen maakten onderdeel uit van een groot onderzoek naar een Noord-Macedonische misdaadorganisatie die zich bezig zou houden met hennepteelt. Zowel in België als Noord-Macedonië werden invallen gedaan.

In Sint Willebrord werden twee woningen doorzocht. Een woning aan de Leeuwerikstraat en een aan de Roosendaalseweg. In Roosendaal werd een woning aan de Sint Josephstraat doorzocht, in Bergen op Zoom een garagebox en in Wernhout een vakantiewoning aan de Kleine Heistraat. In de Leeuwerikstraat werd de 51-jarige bewoner aangehouden. In de woning werden onder andere ruim 400 hennepstekken, een kostbaar horloge, hennepgerelateerde goederen en een paar duizend euro. In een pand aan de Roosendaalseweg werd 30-jarige man en 24-jarige vrouw aangehouden. Er werden duizenden euro’s in beslag genomen, kostbare merkkleding en tassen, een handvuurwapen en munitie in beslag genomen. Ook vond de politie er hoeveelheden wiet en hasj. In een bovenwoning aan de Sint Josephstraat werd een 48-jarige vrouw aangehouden. In het pand werd 30.000 euro, een partij illegale sterke drank en illegale sigaretten gevonden. In een garagebox aan de Portugalstraat in Bergen op Zoom werden verschillende goederen gevonden die gebruikt worden bij het kweken van wiet. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In een vakantiehuisje werden drie mannen (19, 35 en 46 jaar oud) opgepakt.