Invallen in onderzoek drugssmokkel vanuit Nederland naar Duitsland

In een onderzoek naar drugssmokkel vanuit Nederland naar Duitsland zijn in totaal twaalf personen aangehouden.

Uit onderzoek is gebleken dat een criminele organisatie zich in de grensstreek bij Almelo bezighoudt met de handel in harddrugs, softdrugs en synthetische drugs. De twee hoofdverdachten zijn, een 31-jarige Nederlander uit Enschede en zijn 27-jarige in Duitsland woonachtige broer. Beide mannen zijn aangehouden in Duitsland.

Het vermoeden is dat de verdachten dagelijks tussen de 5 en 10 kilo drugs vanuit Nederland naar Duitsland brachten. De drugs werden waarschijnlijk via het Dark Web besteld en betaald met bitcoins of andere cryptovaluta. In Nederland zijn zeven personen aangehouden. Het gaat hier om de inpakkers en koeriers die de postpakketten naar brievenbussen in Duitsland vervoerden.

Tijdens de actie zijn meerdere woningen en bedrijfspanden in Nederland en Duitsland doorzocht. Hierbij is beslag gelegd op administratie, verpakkingsmateriaal, envelopjes en plastic zakjes. In Duitsland is ook nog een partij amfetamine van 40 kilogram aangetroffen. Het onderzoek naar de drugssmokkel en handel is nog in volle gang.