© crime-nieuws.nl

Invallen in onderzoek FIOD naar fraude via buitenlandse financiële constructies

De FIOD heeft in een onderzoek naar fraude via buitenlandse financiële constructies, invallen verricht en verdachten opgepakt.

Het strafrechtelijk onderzoek werd gestart na informatie van de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de verdachten gebruik maakten van buitenlandse constructies om inkomsten en vermogen buiten het zicht van de Nederlandse belastingdienst te houden. Via deze financiële constructies zou ruim 600.000 euro aan inkomsten uit hun vennootschappen zijn omgeleid, waarna de afgeroomde gelden voor privé-uitgaven konden worden gebruikt. Hierbij werd vermoedelijk gebruik gemaakt van valse facturen. De Belastingdienst heeft bij controles soortgelijke constructies ontdekt en deze informatie gedeeld met de FIOD.

Eerder deze week heeft de FIOD invallen verricht en doorzoekingen gedaan in twee woningen in Delft en Stolwijk en in bedrijfspanden in Delft, Den Haag en Zeist. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op de administratie en vermogen van de verdachten, twee mannen van 43 en 52 jaar oud. Beiden worden verdacht van fraude met inkomstenbelasting en valsheid in geschrifte. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.