Invallen in onderzoek grootschalige drugshandel en witwassen grote sommen crimineel vermogen

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige internationale drugshandel en het witwassen van grote sommen geld, meerdere verdachten aangehouden bij invallen.

In verband met een onderzoek kwamen vier verdachten in beeld bij de politie. Agenten zijn vanochtend op drie locaties in Haarlem en in Amsterdam binnengevallen voor doorzoekingen. Hierbij zijn twee mannen van 42 en 74 jaar uit Haarlem en twee mannen van 33 en 38 jaar uit Groot-Brittannië aangehouden.

De politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat de opgepakte mannen betrokken zijn bij grootschalige internationale drugshandel en/of het witwassen van grote sommen geld. In één woning werd tijdens de aanhouding een vuurwapen aangetroffen.

De verdachten zitten momenteel allen in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De politie doet op dit moment dan ook geen verdere mededelingen volgens een woordvoerder. Het onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen wordt voortgezet.