Invallen in onderzoek liquidatie man die bezig was met organiseren drugstransport

De politie heeft invallen verricht in een onderzoek naar de liquidatie van Jihad Jafo uit Enschede.

Agenten zijn vanochtend binnengevallen in meerdere panden. Het gaat onder meer om een supermarkt aan De Weide in Hoogeveen. Vanwege de doorzoeking is de winkel tot en met zaterdag dicht. Het onderzoek is gericht op het veilig stellen van sporen. Er kunnen volgens de politie momenteel geen verdere mededelingen worden gedaan.

Op 22 mei werd het lichaam van Jafo gevonden in een kanaal in Almelo. Hij was al sinds 6 december 2021 vermist. Rond 19.30 uur die avond werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was. Het lijkt er volgens de politie op dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen die hem uiteindelijk fataal zijn geworden.