Invallen in onderzoek miljoenenroof dure horloges bij juwelier door inbrekers op de fiets

De politie heeft in een onderzoek naar een diefstal van een grote partij horloges bij een juwelier in Maastricht, invallen en doorzoekingen verricht in Nederland en het buitenland. De daders gingen er destijds fietsend vandoor met miljoenen euro’s buit.

In de nacht van 24 op 25 december 2018 vond een inbraak plaats bij een juwelier aan de Platielstraat in Maastricht. De daders kwamen de winkel binnen en zijn direct aan het werk gegaan. De twee mannen namen in totaal rond de 150 zeldzamen en dure horloges mee. Ze gingen er op de fiets met hun buit vandoor. Volgens de juwelier, die bewakingsbeelden van de inbraak en diefstal online plaatste, ging het om een miljoenenroof.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld wat leidde tot aanhoudingen en doorzoekingen vanochtend. De doorzoekingen vonden plaats in een woning aan de Asterstraat in Geleen en in drie woningen in Belgrado (Servië) en in een woning in Bijeljina (Bosnië). In Geleen werden een man en een vrouw, de bewoners van de doorzochte woning, aangehouden. In Bosnië en Servië zijn geen personen aangehouden.

‘Het is jammer dat we in Bosnië en Servië niemand hebben aangehouden. Maar we zetten het onderzoek voort. We hebben in ieder geval spullen aangetroffen waarmee we verder kunnen. We hebben uitstekend samengewerkt met de Bosnische en Servische autoriteiten, maar ook met de afdelingen binnen onze eigen organisatie. Dat heeft geleid tot dit resultaat.’ Aldus een woordvoerder van de politie.

Zowel in Bosnië en Servië maar ook in Geleen nam de politie verschillende spullen in beslag. In Geleen ging het onder meer om een doorgeladen vuurwapen, wiet, sieraden, horloges en een geldbedrag. In Bosnië en Servië is – naast een aantal informatiedragers – ook een horloge aangetroffen. Het is niet duidelijk of het gaat om de buitgemaakte horloges. Dit zal later na onderzoek moeten blijken. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.